Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Κάνετε τη μύτη σας ... πιο μικρή


Σίγουρα όλα τα πρόσωπα δεν έχουν τις ιδανικές αναλογίες και συμμετρίες για να μπορέσουν να έχουν καλή εφαρμογή όλων των μυστικών του make-up.
Υπάρχουν γυναίκες, που είναι δυσαρεστημένες με το μέγεθος της μύτης τους. Σίγουρα η σύγχρονη πλαστική χειρουργική, μπορεί να κάνει θαύματα και να αναπλάσει εκείνα τα στοιχεία, τα οποία δεν μας αρέσουν.

 Μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι με τις τεχνικές του μακιγιάζ και να μειώσουμε πιθανά αντιαισθητικά αποτελέσματα; Η απάντηση είναι ναι και έρχεται με τη μορφή συμβουλών από την make-up artist Evaggelia Papachristos.

 Να τι μας προτείνει λοιπόν: Πρώτα από όλα να γίνει ένας καλό καθαρισμός, προσώπου και να χρησιμοποιήσουμε μια βάση, ανάλογα με τον τόνο του δέρματος για να καλύψουμε τυχόν σημαδάκια και ατέλειες. Η βάση πρέπει να είναι λίγο πιο σκούρα από τον τόνο, του δέρματος σας.

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, παραλείψτε την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας στη μύτη. Τι καλύτερο από το να χρησιμοποιήσετε αδιάβροχο make-up και ειδικά τώρα, που είναι καλοκαίρι, να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις;

 Πάρτε ένα πιο σκούρο προϊόν και απλώστε το πολύ καλά στα πλαϊνά της μύτης σας, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση μιας σκιάς. Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε concealer σε πιο ανοιχτό χρώμα και να κάνετε μια γραμμή από τη βάση του μετώπου μέχρι και την άκρη της μύτης σας. Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξετε μια αντίθεση, που θα κάνει την μύτη σας να φαίνεται μικρότερη.

Tα μάτια, χρειάζονται λίγο πιο έντονες σκιές για να κάνει τη μύτη, να φαίνεται πιο μικρή. Εφαρμόστε στα ζυγωματικά σας χρώμα το οποίο θα είναι ελαφρύτερο σε τόνο από το δέρμα σας. Στα χείλη πρέπει να εφαρμόσουμε λαμπερά χρώματα και σύμφωνα με τις τάσεις, που ακολουθούνται την κάθε περίοδο. Τέλος μια πούδρα, πάνω από το μακιγιάζ σας θα κάνει το σύνολο να κρατήσει, όσο περισσότερο γίνεται και μάλιστα σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

 Ο έλεγχος του τελικού αποτελέσματος να γίνεται πάντα σε φυσικό φώς για να μην πέσουμε στη παγίδα ότι κάτι δεν έχει πάει καλά.

Πηγή:beu.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου